Υλικα:
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
Ξύσμα λεμονιού
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
3 κοφτά κουταλάκια μπεηκιν παουντερ
½ μισό κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Τον χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τους κρόκους . συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι την μπεηκιν παουντερ και το αλάτι. Το ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου , διαδοχικά , με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε στο τέλος τα ασπράδια, αφού τα έχουμε χτυπήσει σε πηχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά και το βάζουμε σε ένα βουτυρομενο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Βράζουμε για 5 λεπτά περίπου τη ζάχαρη , το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε στο ραβανί το σιρόπι πριν κρυώσει,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου