Υλικά:
3 δίσκους παντεσπάνι με σοκολάτα
½ κιλό φράουλες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Λίγο λικέρ φράουλα
600γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
150 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Ρίχνουμε ζάχαρη και ποτό και αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Παίρνουμε μία στρογγυλή πιατέλα, τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι το οποίο ποτίζουμε με το ζουμί από τις φράουλες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε σαντιγί. Στρώνουμε την πρώτη στρώση. Τοποθετούμε φράουλες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Απλώνουμε σαντιγί και ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας παντού πάνω στη σαντιγί και λίγο σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να τη σερβίρουμε δροσερή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου