Υλικά:
500 gr. Spaghetti
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
1 ξυλάκι κανέλλας
4 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ζάχαρη
2-3 κουταλιές βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές βιτάμ σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς να μην δημιουργηθούν «σβώλοι» και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε 4-5 λεπτά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά,αλατοπίπερο και τα ντοματάκια, σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε τον πελτέ και προσθέτουμε την ζάχαρη το ρίχνουμε στον κιμά και
σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Πρίν να κατεβάσουμε τον κιμά ρίχνουμε 1 χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι.
Περιχύνουμε τα ζεστά μακαρόνια με τον κιμά και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου