ΥΛΙΚΑ:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο (το άσπρο)
2 πιπεριές πράσινες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 ποτηριού ρύζι
1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπού έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας
1 μπολ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και έχοντας λιώσει το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά.
Όταν τα υγρά εξατμιστούν, σβήνουμε με κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό έτσι ώστε να μπορούμε να φέρνουμε βόλτα το ρύζι μας.
Η διαδικασία κρατάει περίπου 15 λεπτά. Το Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας απαλά και είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου