Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΡΕΠΕΣ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ





ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 16 κρέπες

1 φλιτζάνι σκληρό αλεύρι
Ελάχιστο αλάτι
1 ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο ή εβαπορέ διαλυμένο με νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
Ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά μπράντι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Βούτυρο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι , γάλα , και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά , το μπράντι , ξύσμα λεμονιού , και το λιωμένο βούτυρο , ανακατεύοντας καλά.
Περνάμε τον χυλό από σήτα , και τον αφήνουμε σκεπασμένο για μια ώρα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι διαμέτρου 16 εκ.  και το αλείφουμε με βούτυρο. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το χυλό και γέρνουμε να απλωθεί.

Ψήνουμε την κρέπα ώσπου να πάρει ξανθό χρώμα , και τη γυρνάμε από την άλλη μεριά και κάνουμε το ίδιο. Τις ακουμπάμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.
Κάθε φορά αλείφουμε το τηγανάκι με βούτυρο.

Τις γεμίζετε με υλικά της αρεσκείας σας  και τις τυλίγετε σε ρολό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Αν χρησιμοποιηθούν οι κρέπες για αλμυρά παραλείπουμε τη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου