ΥΛΙΚΑ:
2 ½ φλιτζάνια γάλα
4 κρόκους
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κοφτές κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι
1 κομματάκι φρέσκο βούτυρο
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους σε μπαιν μαρι
Και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη το αλεύρι , το κορν φλαουρ , το αλάτι και ½ φλιτζάνι κρύο γάλα. Προσθέτουμε αργά το ζεστό γάλα ενώ χτυπάμε με το σύρμα πάνω από νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα πήξει.
Αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου