Υλικά:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 μαρούλι
¼ καλαμπόκι κονσέρβα
Λίγο κεφαλοτύρι
Λίγα κρουτον από ψωμί
Σως:
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μπαλσαμικο
Λίγο ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. Σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το μαρούλι. Το στεγνώνουμε το κόβουμε, (όχι πολύ ψιλό) και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλου, το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στην σαλάτα μας, μαζί με το καλαμπόκι, τυρί, και τα κρουτον ψωμιού. Τα κρουτον τα βρίσκουμε στο εμπόριο έτοιμα, ή τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Κόβουμε από την φρατζόλα 3 με 4 φέτες, αφαιρούμε την κόρα και κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε τα κιβακια σε ένα ταψί, και στον φούρνο, στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. (τα ανακατεύουμε 1 με 2 φορές για να πάρουν παντού χρώμα)
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, και περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα μας την σως που έχουμε ετοιμάσει.
Αν θέλουμε βάζουμε και ψημένες φέτες σε κομματάκια μπέικον .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου