Υλικά:
2 ματσάκια ρόκα
λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
2 σκληρά ροδάκινα
Μερικές φέτες προσούτο
παρμεζάνα τριμμένη
λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα ροδάκινα, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση. Τα ψήνουμε στη σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω, έως ότου η φλούδα τους μαυρίσει. Με τον τρόπο αυτό καραμελώνουν τα ροδάκινα και είναι εύκολο να τα ξεφλουδίσουμε. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα φύλλα μέντας, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πάνω από το μπολ ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες, έτσι το ζουμί από τα ροδάκινα θα πέσει μέσα στη σαλάτα και θα της δώσει απίθανη γεύση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε φέτες προσούτο και την παρμεζάνα. Ραντίζουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και από πάνω ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Καλή όρεξη.!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου