Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ


Φωτό

Υλικά:

ζύμη
120 gr. αλεύρι σκληρό
110 gr. βούτυρο
3 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 gr. νερό

σιρόπι
600 gr. ζάχαρη
350 gr. νερό
2 κουταλιές μέλι
μερικές σταγόνες λεμόνι
Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα



Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει 6′-7′ λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν στην ζύμη, η ζύμη που θα προκύψει θα πρέπει να είναι λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.
Αφήνουμε στην άκρη την ζύμη να κρυώσει και την βάζουμε σε κορνέ, χρησιμοποιούμε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
Πιέζουμε και κάνουμε «κορδονάκια-μπαστουνάκια» 5 εκατοστών περίπου, κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι και με το δεξί κόβουμε την άκρη της ζύμης με μαχαίρι που βρέχουμε για να μήν κόλλάει η ζύμη.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, βράζουμε και όταν δέσει το κατεβάζουμε.
Βουτάμε τα τουλουμπάκια στο καυτό σιρόπι, τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά, για να τραβήξουν σιρόπι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου