Υλικά
½ κιλό ψάρι (τσιπούρες, γαλέο, πέρκα.) κλπ.
2 ντομάτες φρέσκες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. Γλ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζανάκι λάδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
3 πατάτες
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
πρώτα ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, την 1 ντομάτα σε φέτες και την πιπεριά σε ροδέλες.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις 2 ντομάτες, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι λάδι , ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ταψί και βάζουμε πάνω τις φέτες του ψαριού. Πάνω σε κάθε φέτα ψαριού, τοποθετούμε μία φέτα ντομάτας, και μία ροδέλα πιπεριάς και αλατοπιπερώνουμε.
βάζουμε ενδιάμεσα τις πατάτες αφού, τις έχουμε αλατοπιπερώσει, και πασπαλίσει με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Περιχύνουμε στο φαγητό το υπόλοιπο λάδι.
Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό ώστε να μισοσκεπαστούν οι πατάτες, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, για 40' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πιπεριές και οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι πατάτες. Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου