υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 πράσο σε ροδέλες
10-12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
10 πατάτες μικρού μεγέθους
8-10 καρότα
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι δενδρολίβανο
Θυμάρι
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 φλούδα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι,το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό περίπου1 1/2 λίτρα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι και ξαφρίζουμε.
Μόλις βράσει το κρέας,προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού,την δάφνη,το δενδρολίβανο,την φλούδα του λεμονιού,το θυμάρι,τα κρεμμύδάκια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε.
Περίπου 15′ λεπτά πρίν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα καρότα και το πράσο.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης,το δενδρολίβανο και την φλούδα του λεμονιού.
Σερβίρεται ζεστή με αρκετό λεμόνι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου