Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


Φωτό

Για 5 άτομα

Υλικά:

½ φλιτζάνι ρύζι
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
1 αυγό
5 κλωναράκια μαϊντανό
Βούτυρο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι , πιπέρι
Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά σε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να κρυώνει.  Προσθέτουμε το κιμά , το κρεμμύδι , το αλάτι , το αυγό (ελαφρά χτυπημένο) , μαϊντανό ψιλοκομμένο , και το πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε γιουβαρλάκια.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ½ φλιτζάνι βούτυρο και τα σοτάρουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα.  Βράζουμε τον χυμό ντομάτας με το νερό , με λίγο αλάτι , πιπέρι , και λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα στα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου