Για 5 άτομα
Υλικά:
½ φλιτζάνι ρύζι
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
1 αυγό
5 κλωναράκια μαϊντανό
Βούτυρο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι , πιπέρι
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά σε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να κρυώνει. Προσθέτουμε το κιμά , το κρεμμύδι , το αλάτι , το αυγό (ελαφρά χτυπημένο) , μαϊντανό ψιλοκομμένο , και το πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε γιουβαρλάκια.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ½ φλιτζάνι βούτυρο και τα σοτάρουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Βράζουμε τον χυμό ντομάτας με το νερό , με λίγο αλάτι , πιπέρι , και λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα στα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου