Υλικά:
1 ½ κιλό μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
8 μέτριες Πατάτες
3 μικρά Καρότα
5 σκελίδες Σκόρδο
4 κλωναράκια Δεντρολίβανο
5 κουτ. Σούπας λάδι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
λίγη ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το σκόρδο.
Κάνουμε μερικά μικρά σκισίματα με το μαχαιράκι, στο μπούτι και βάζουμε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο και φυλλαράκια δεντρολίβανο. Δένουμε καλά το μπούτι με σπάγκο.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το χοιρινό από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τα λαχανικά που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε κρασί, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλη ½ ώρα να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από λίγο αφαιρούμε τον σπάγκο, και το κόβουμε σε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου