Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ





Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο χτυπιέται με το πιρούνι για να δέσει η σάλτσα.
Ετσι, στέκεται με κάποιο τρόπο πάνω στα φύλλα της σαλάτας, ειδικά μάλιστα όταν περιέχει και μουστάρδα.
Παρασκευάζεται με τη λογική της μαγιονέζας. Το αλατοπίπερο μπαίνει από την αρχή, δηλαδή, με το ξίδι και το λάδι προστίθεται σιγά σιγά και σε συνεχή ροή ώστε να μην "κόψει".
Την ετοιμάζουμε πάντα την τελευταία στιγμή και περιχύνουμε με αυτή τις πράσινες σαλάτες μας πριν τις σερβίρουμε στο τραπέζι. Αν μείνει πολλή ώρα στο μπωλ που την ετοιμάσαμε χωρίς να τη βάλουμε στη σαλάτα, θα "κόψει".
Ταιριάζει πολύ με πράσινες σαλάτες, κρύα λαχανικά, κρύα βραστά κρέατα κλπ.
Δεν φυλάσσεται στο ψυγείο όπως η μαγιονέζα, γι'αυτό φτιάξτε όση ακριβώς θα χρειαστείτε.
Η σαλάτα πρέπει να είναι εντελώς στεγνή πριν τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου