ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ:
6 μεγάλες αγκινάρες
Λεμόνι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
12 ολόκληρα κρεμμυδάκια
2 καρώτα σε φέτες ( μπαστουνάκι)
12 μικρές πατάτες
2 κοφτές κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες , κόβουμε μέχρι δυο δάχτυλα στην άκρη τα φύλλα και αφαιρουμε το χνούδι από τη καρδιά. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό με χυμό λεμονιού , για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε σε κατσαρόλα φρέσκα και τα ολόκληρα κρεμμυδάκια , τα καρώτα , τις πατάτες , τις αγκινάρες , το αλεύρι διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό , το λάδι , αλάτι , πιπέρι , άνηθο ψιλοκομμένο και νερό τόσο ώστε να τα σκεπάσει.
Αφήνουμε τις αγκινάρες να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου ή τις ψήνουμε , σκεπασμένες σε μέτριο φούρνο για 1 ½ ώρα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου