Υλικά:
2 κιλά βερίκοκα
1 ½ κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βερίκοκα , τα χωρίζουμε στη μέση και αφαιρουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα , με τη ζάχαρη , και αφήνουμε να μείνουν 1 νύχτα . την επόμενη , τα βράζουμε για 10 λεπτά, ενώ τα λιώνουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε τη μαρμελάδα 24 ώρες. Την ξανά βράζουμε , ώσπου να δέσει.
(Αν θέλουμε να γίνει η μαρμέλαδα λεία , βράζουμε πρώτα τα βερίκοκα με 1 φλιτζάνι νερό, για 10 λεπτά. Τα περνάμε από τον μύλο λαχανικών. Προσθέτουμε στο πολτό τη ζάχαρη και ξανά βράζουμε για δεύτερη φορά.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου