Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ


Φωτό

υλικά
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα και τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
3/4 φλυτζανιού ρύζι μπόνετ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό μισού λεμονιού


Εκτέλεση
Σε άφθονο νερό βάζουμε το σπανάκι να βράσει μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας ετσι ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το μάραθο και τον άνιθο και τα σωτάρουμε ελαφρά.
Προσσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 2′ λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό περίπου 700-800 ml. και αλάτι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
Σε ένα κατσαρολάκι «καίμε»  1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο με όσο πιπέρι θέλουμε,μόλις κάψει περιχύνουμε το φαγάκι μας μέσα στην κατσαρόλα, προσεκτικά να μήν καούμε.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού,ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα βαμβακερή για 10′ λεπτά κατόπιν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου