Υλικά:
Για 15 κομμάτια περίπου
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια .σούπας λικέρ
1 φλιτζάνι καρύδια (χοντροκομμένα)
1 φλιτζάνι φουντούκια (χοντροκομμένα)
Τρούφα σοκολάτας
½ πακέτο μπισκότα τριμμένα
εκτέλεση:
βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα,
Και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, και τα βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου για να μπορέσουμε, να τα πλάσουμε σε μπαλάκια. Τα τυλίγουμε με τρούφα σοκολάτας η' με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Αφού τελειώσουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου