Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Φωτό

Υλικά:

2 κιλά κατσικάκι
1 κιλό πατάτες κομμένες χοντρές
3 κουτ. Γλυκού σκόνη μουστάρδα
1 λεμόνι για τον χυμό του
150 ml λευκό κρασί
150 ml λάδι
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουτ γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
τοποθετούμε το κατσίκι στο ταψί ή σε γάστρα.  Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνουμε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμμε και ρίχνουμε και στις δύο πλευρές στο κρέας το θυμάρι. Το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδοκολα και αλουμινόχαρτο. Στην μια ώρα γυρνάμε το κατσίκι  πλευρά, ανακατεύουμε προσεκτικά και τις πατάτες.  Μισή ώρα περίπου πρίν  το βγάλουμε το ξεσκεπαζουμε. Όταν δούμε ότι είναι τραγανό, απ' έξω,  το κρέας, είμαστε έτοιμοι.  Για να μην χάσουμε τα υγρά του και μας στεγνώσει, δεν χρησιμοποιούμε αέρα στο φούρνο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς 2 ½  ώρες περίπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου