Υλικά:
2 κιλά κατσικάκι
1 κιλό πατάτες κομμένες χοντρές
3 κουτ. Γλυκού σκόνη μουστάρδα
1 λεμόνι για τον χυμό του
150 ml λευκό κρασί
150 ml λάδι
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουτ γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
τοποθετούμε το κατσίκι στο ταψί ή σε γάστρα. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνουμε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμμε και ρίχνουμε και στις δύο πλευρές στο κρέας το θυμάρι. Το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδοκολα και αλουμινόχαρτο. Στην μια ώρα γυρνάμε το κατσίκι πλευρά, ανακατεύουμε προσεκτικά και τις πατάτες. Μισή ώρα περίπου πρίν το βγάλουμε το ξεσκεπαζουμε. Όταν δούμε ότι είναι τραγανό, απ' έξω, το κρέας, είμαστε έτοιμοι. Για να μην χάσουμε τα υγρά του και μας στεγνώσει, δεν χρησιμοποιούμε αέρα στο φούρνο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς 2 ½ ώρες περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου