Για 6 άτομα
Υλικά:
1 ½ κιλό μελιτζάνες
2 κιλά κολοκυθάκια
5 ντομάτες
Λάδι
Αλάτι , πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ζάχαρη
Τυρί τριμμένο
Σάλτσα μπολονεζ ( βλέπε άλμπουμ , σάλτσες )
Σάλτσα μορναι ( βλέπε άλμπουμ , σάλτσες )
Σάλτσα Μπεσαμελ ( βλέπε άλμπουμ σάλτσες )
Πατάτες
Εκτέλεση:
Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε , σε τηγάνι ή φρυτεζα. Τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας , για να αφαιρεθει το λάδι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε φέτες. Τις μισοτηγανιζουμε σε φτυτεζα. Παίρνουμε ένα ταψί και τις στρώνουμε , η μια να πατάει πάνω στην άλλη λίγο. Πασπαλίζουμε με αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο , τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο , τις μελιτζάνες και υστέρα τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την σάλτσα μπολονεζ. επαναλαμβάνουμε πάλι τις στρώσεις με τον ίδιο
τρόπο , τις μελιτζάνες και υστέρα τα κολοκυθάκια. (Όταν στρώνουμε τις μελιτζάνες , πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.) παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες , τις στρώνουμε , την μια δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη , τυρί τριμμένο. Ρίχνουμε πάνω την σάλτσα μπεσαμελ και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο ή με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς , για 40 λεπτά περίπου ώσπου να πάρει η μπεσαμελ ένα ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου