Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 με 4 φλιτζάνια ζάχαρη
Κανέλα
½ φλιτζάνι αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ωσότου ξανθύνει καλά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε το νερό με τη μισή ζάχαρη για 2 με 3 λεπτά και ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το χαλβά σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τον ανακατεύουμε μερικά λεπτά ακόμη και τον σκεπάζουμε με πετσέτα. Σερβίρουμε τον χαλβά πασπαλισμένο με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου