Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΧΑΛΒΑΣ


Φωτό

Υλικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 με 4 φλιτζάνια ζάχαρη
Κανέλα
½ φλιτζάνι αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ωσότου ξανθύνει καλά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε το νερό με τη μισή ζάχαρη για 2 με 3 λεπτά και ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το χαλβά σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τον ανακατεύουμε μερικά λεπτά ακόμη και τον σκεπάζουμε με πετσέτα. Σερβίρουμε τον χαλβά πασπαλισμένο με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου