200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
Ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουτί αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Βάζουμε την σοκολάτα με το γάλα σε μπαιν μαρι και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλάτι , και με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ζεστό μείγμα σοκολάτας , ενώ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε επύσεις το γάλα εβαπορέ και περνάμε το μείγμα από μια σήτα. Το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπαγώσει. Αφού έχει μισοπαγώσει το χτυπάμε γρήγορα με ένα σύρμα για να αφρατεψει , και το βάζουμε να παγώσει τελείως , και είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου