Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ




Για 8 άτομα

Υλικά:

Μπεσαμελ (βλέπε συνταγή για μπεσαμελ)

4 μελιτζάνες μεγάλες ( φλάσκα )
½  φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κιμά
Αλάτι , πιπέρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
1 ντομάτα μεγάλη
Τυρί τριμμένο
ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε στη μέση. Τις πλένουμε και τις χαράζουμε σταυρωτά . τις αλείφουμε με λάδι , τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο , ώσπου να μαλακώσουν. Τις πιέζουμε στο κέντρο με ένα κουταλάκι  για να ανοίξουν λίγο.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι , ωσότου μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε μαζί , μερικά λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , το κρασί και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθει για ½ ώρα περίπου. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη , τα αυγά , και τυρί τριμμένο. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με ζάχαρη και τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τις μελιτζάνες .  κόβουμε την ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες και βάζουμε πάνω στο κιμά.

βάζουμε τη μπεσαμελ σε κορνε και σκεπάζουμε τις μελιτζάνες.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως 'οτου πάρει η μπεσαμελ ένα χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου