Για 8 άτομα
Υλικά:
Μπεσαμελ (βλέπε συνταγή για μπεσαμελ)
4 μελιτζάνες μεγάλες ( φλάσκα )
½ φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κιμά
Αλάτι , πιπέρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
1 ντομάτα μεγάλη
Τυρί τριμμένο
ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε στη μέση. Τις πλένουμε και τις χαράζουμε σταυρωτά . τις αλείφουμε με λάδι , τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο , ώσπου να μαλακώσουν. Τις πιέζουμε στο κέντρο με ένα κουταλάκι για να ανοίξουν λίγο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι , ωσότου μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε μαζί , μερικά λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , το κρασί και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθει για ½ ώρα περίπου. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη , τα αυγά , και τυρί τριμμένο. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με ζάχαρη και τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τις μελιτζάνες . κόβουμε την ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες και βάζουμε πάνω στο κιμά.
βάζουμε τη μπεσαμελ σε κορνε και σκεπάζουμε τις μελιτζάνες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως 'οτου πάρει η μπεσαμελ ένα χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου