Υλικά:
20 μεγάλες γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέριή λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι γλυκό
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τις γαρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σκουπίζουμε καλά τις γαρίδες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σωτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν βαθύ πορτοκαλί χρώμα οι γαρίδες. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το σέρι. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το ξύδι και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις γαρίδες όσο είναι ζεστές. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με μαγιονέζα, στην οποία έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και ταμπάσκο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου