Για 6 άτομα
Υλικά:
6 αγκινάρες
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι
1 κιλό αρακά
Αλάτι , πιπέρι
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2 κρόκους αυγών
1 λεμόνι για τον χυμό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αγκινάρες . τις χωρίζουμε στη μέση και τις ρίχνουμε αμέσως σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια , ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε άνηθο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τις αγκινάρες , στραγγισμένες , τον αρακά , αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για ½ ώρα περίπου. Δένουμε το ζωμό με τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου