Υλικά:
200 gr βούτυρο
200 gr ζάχαρη
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)
3-5 βανίλιες
70 gr αλεύρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με την σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Μετά σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί η σε φόρμα του κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Εφόσον κρυώσει πολύ καλά το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή.
Αν θέλετε λιωνετε 150 γρ σοκολάτας κουβερτούρας σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει τελείως ρίχνετε σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο , και το ρίχνετε πάνω στο κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου