Για 4 άτομα
Υλικά:
½ κιλό στήθη κότας
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια γάλα
1 καρότο
1 αχλάδι
Μαϊντανό
Αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε ελαφρά τα στήθη κότας και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν , ώσπου να μείνουν σχεδόν με το βούτυρο.
Βράζουμε το γάλα με το νερό και με το καρότο. Ρίχνουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Το προσθέτουμε στο ρύζι 5 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω τα στήθη κοτόπουλου και το καρότο σε φέτες. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου