Υλικά:
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
3 αυγά
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κοφτά κουταλάκια μπεηκιν παουντερ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
Ελάχιστο αλάτι
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι καρύδια , ψιλοκομμένα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές κονιάκ
Κανέλα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ξανακοκκινίζουμε με την μπεηκιν παουντερ , τη σόδα και το αλάτι και τα ρίχνουμε διαδοχικά με το γιαούρτι , στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και 4 κουταλιές νερό για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κονιάκ.
Τρυπάμε την καρυδόπιτα , όταν κρυωσει, με σουβλάκι σε διάφορα σημεία και την ραντίζουμε με το σιρόπι. Την σερβίρουμε σκέτη ή με πασπαλισμένη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου