ΥΛΙΚΑ:
1 ½ κιλό καλαμάρια
3 μέτρια κρεμμύδια
1 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
4 ώριμες ντομάτες
Μαϊντανό
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε μερικά λεπτά και προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες , που έχουμε περάσει από το μύλο λαχανικών , και αρκετό πιπέρι ( καθόλου αλάτι) . αφήνουμε να σιγοβράσουν , ώσπου να μαλακώσουν και πήξει η σάλτσα τους.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου