Υλικά:
1 αγγούρι
Αλάτι
Γιαούρτι στραγγιστό
Σκόρδο
Άνηθο
1 με 2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και αφαιρουμε τη φλούδα από το αγγούρι ανά μια γραμμή ( μια γραμμή αφήνουμε πάνω τη φλούδα, μια την αφαιρουμε)
Κόβουμε στην μέση και βγάζουμε με ένα κουταλάκι τους σπόρους. Το ξύνουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι , ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίζει. Χτυπάμε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι και προσθέτουμε 1 με 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο , ψιλοκομμένο άνηθο , 1 με 2 κουταλιές ξίδι , λάδι. Προσθέτουμε το αγγούρι. Το αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο , για να το σερβίρουμε παγωμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου