Yλικά
3 κιλα κρέας χοιρινό
3-4 κρεμμύδια ξερά
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
κοβουμε σε κοματια και Ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αναμειγνύουμε καλά να καλυφθεί όλο το κρέας με τα υλικά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε όλη νύχτα το κρέας να μαριναριστεί.
Ετοιμάζουμε την φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη η θράκα την απλώνουμε, σε όλο το μήκος της σούβλας.
Ετοιμάζουμε το κοντοσούβλι, χρησιμοποιόυμε 2 σούβλες 1 μέτρο περίπου.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σουβλίζουμε, εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας ένα ξύγκι.
Δεν πιέζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους, για να ψηθεί σωστά.
Τοποθετούμε τις σούβλες στην θράκα, όχι πολύ κοντά της, όπου την απλώνουμε καλά για να καλύπτετε όλη την σούβλα.
Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή και να έχουμε ανοίξει αριστερά και δεξιά την θράκα, γιατί θα πάρει φωτιά από τα λίπη που θα στάζουν.
Ψήνουμε όσο χρειαστεί γυρνώντας συνεχεια την σούβλα, περίπου 2 ώρες, δοκιμάζουμε για να δουμε αν εχει ψηθει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου