Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

 Φωτό


Υλικά
30 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κούπα γάλα (χλιαρό)
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 βιτάμ
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτελεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας. Μόλις γίνουν ένα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που το έχουμε κόψει κομματάκια.  Οταν γίνουν ένα προσθέτω το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι που θα το προσθέτουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη αλλά θα είναι αφράτη (σαν τη ζύμη των κουραμπιέδων).  Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1-1,5 ώρα να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε στα δύο, ανοίγουμε λεπτά φύλλα και χρησιμοποιούμε ανάλογα με την όρεξη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου