Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ


Φωτό

Υλικά
1 κιλο μοσχάρι
3 μέτρια  κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
500 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τομάτας
250 ml. λευκό κρασί
100 gr. βούτυρο
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Αλάτι



Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το κρασί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάστα τομάτας, την ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού, περίπου 1½ φλιτζάνι.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή.
Σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πουρέ ή ρύζι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου