Υλικά:
3 φιλέτα πέρκα
2 καρώτα σε φέτες (ζουλιεν)
4 αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα
1 σελινόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 πατάτες κομμένες ροδέλες
4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
κόβουμε τα καρώτα, αγκινάρες, την σελινορυζα, κρεμμύδι, και τις πατάτες. Τα αλατοπιπερωνουμε. Βάζουμε πάνω τα φιλέτα πέρκας και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά περίπου, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Προσοχή:
Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες ώστε να ψηθούν το ίδιο μαζί με την πέρκα διότι η πέρκα φιλέτο δεν θέλει πολύ χρόνο για να ψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου