Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλάκια του γλυκού μαγιά ξηρή
½ φλύτζάνι γάλα
1 μικρή πατάτα
¼ φλύτζανιού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη
Τρούφα
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε για 15′ λεπτά.
Λιώνουμε την πατάτα στον μύλο των λαχανικών.
Ανακατεύουμε την μαγιά και το βούτυρο με το χλιαρό γάλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπώλ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον πουρέ πατάτας και το μείγμα γάλακτος.
Ζυμώνουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 2 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά ντόνατς ή τους δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει, στο μέγεθος που μας αρέσει!
Αφήνουμε τα ντονατς 20 λεπτά περίπου να σταθούν.
Βάζουμε το λάδι να κάψει.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου