ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. πένες
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
μισή κούπα γλυκιά γραβιέρα
3 κουταλιές βούτυρο
4 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουταλάκι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πένες σε νερό με αλάτι. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε λίγο πριν είναι έτοιμες.
Παράλληλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, τον βασιλικό και τον τόνο (τον οποίο έχουμε λιώσει). Ανακατεύουμε καλά, για λίγο. να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τις πένες μέσα.
Ρίχνουμε πάνω από τις πένες τη σάλτσα του τόνου, και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο τόνος.
Από πάνω, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, και μετά την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου