Για 6 άτομα
Υλικά:
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κοφτή κουταλιά καρυ
½ κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 φυλλαράκι δάφνης
5 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή κότας
Αλάτι , πιπέρι
½ κιλό ρύζι
3 βραστά αυγά
Μαϊντανό
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε με βούτυρο , σε σιγανή φωτιά , τα κρεμμύδια και το σκόρδο , ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε το καρυ , την κανέλα και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό και ρίχνουμε τον ζωμό το αλάτι και το πιπέρι. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει , ρίχνουμε το ρύζι , το σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Βάζουμε το ρύζι σε πιατέλα και το γαρνιρουμε με βραστά αυγά , κομμένα στη μέση και με μαϊντανό. Το σερβίρουμε και με ψητό κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου