Υλικά:
12 πιπεριές φλωρίνης
250 γρ. λάδι
200 γρ. Ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 καρώτα τριμμένα
1 ζωμό λαχανικών
2 ντομάτες τριμμένες
πιπέρι
αλάτι
εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και κρατάμε το καπάκι τους μαζί με το κοτσάνι τους .
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το λάδι, μαζί με το ρύζι, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τα καρώτα και ντομάτες και συμπληρώνουμε 1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό
Περιχύνουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και να μαλακώσει το ρύζι.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τα λαχανικά και το ρύζι.
Διαλύουμε το ζωμό σε 500ml καυτού νερού μαζί με 1 ½ κουταλιά λάδι. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψί και ρίχνουμε το ζωμό .
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου