Για 5 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χοιρινό κρέας
2 πράσα
Βούτυρο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί (ξηρό)
Αλάτι , πιπέρι
Μαϊντανό
1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
250 γρ. κατεψυγμένο αρακά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ½ φλιτζάνι βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε τα πράσα και αφήνουμε να ψηθούν μαζί για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί , αλάτι και το πιπέρι. Και αφήνουμε το κρέας να σιγοψήνει σκεπασμένο , μέχρι σχεδόν να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον αρακά και ψήνουμε το ραγκού , σε σιγανή φωτιά , για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με πατάτες ψητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου