150 gr. φαρίνα
180 gr. σιμιγδάλι ψιλό
150 gr. ζάχαρη
100 ml. γάλα
5 αυγά
1½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
σιρόπι
600 ml. νερό
600 gr. ζάχαρη
50 gr. βούτυρο
2 κλωναράκια λουίζα
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
150 gr. ινδοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι και τα ξύσματα.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 8′ λεπτά, προσθέτουμε την βανίλια.
Ανακατεύουμε το γάλα, χλιαρό, με το λικέρ μαστίχας.
Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ με το γάλα, τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος 40×30 περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου, για 50′ λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5′ λεπτά.
Αφαιρούμε τα κλωναράκια της λουίζας.
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο!
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου