ΥΛΙΚΑ:
5 ατόμων
1 κιλό σπάλα μοσχαριού
½ φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά αλεύρι
3 ντομάτες
½ φλιτζάνι κρασί
Λίγα κλωνάρια μαϊντανό
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κιλό κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το πασαλιβουμε με το λάδι , το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις ντομάτες ( αφού πρώτα τις έχουμε περάσει από το μύλο λαχανικών). Ρίχνουμε το κρασί , αλάτι , πιπέρι , σκόρδο , και τα αρωματικά χόρτα.
Το αφήνουμε να σιγοψηθει για 1 ½ ώρα περίπου και αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή συμπληρονουμε ανά διαστήματα λίγο νερό.
Τα κρεμμυδάκια τα καθαρίζουμε και τα ζεματάμε στο τηγάνι με το βούτυρο και λίγο νερό , σκεπασμένα να σιγοβράσουν ώσπου να ξανθύνουν. Τα προσθέτουμε στο κρέας να σιγοψηθουν μαζί για ½ ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου