Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΔΙΠΛΕΣ


Φωτό

Υλικά:

ζύμη
1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 αβγά ολόκληρα
2 κρόκους αβγών
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
σιρόπι
2 φλυτζάνια μέλι
1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
σερβίρισμα
Μέλι
Κανέλα
Καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αβγά, τους κρόκους, το αλάτι και τη σόδα για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι η ζύμη να γίνει όχι πολύ σφιχτή.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ισόποσα κομμάτια, τις τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι, βάζουμε πάνω τις μπάλες της ζύμης και αλευρώνουμε τα χέρια μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πολύ λεπτά φύλλα (αν η ζύμη μας κολλάει, δεν προσθέτουμε αλεύρι για να γίνουν οι δίπλες μας αφράτες).
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες με ένα μαχαίρι, τις αφήνουμε πάνω στον πάγκο και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα, για να μη στεγνώσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, έως ότου κάψει.
Με τη βοήθεια δυο πιρουνιών παίρνουμε μία μία λωρίδα, τη βυθίζουμε στο λάδι, τη διπλώνουμε σε ρολό και την τηγανίζουμε, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Τη βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες και αφήνουμε τις δίπλες να κρυώσουν.Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι το σιρόπι να δέσει, φροντίζοντας να αφαιρούμε με μια κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.
Βυθίζουμε κάθε δίπλα στο ζεστό σιρόπι και τις βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να στραγγίξουν.
Βάζουμε τις δίπλες σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα, περιχύνουμε με λίγο μέλι ακόμα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου