Υλικά:
2 φινόκιο ψιλοκομμένα
½ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100γρ. σταφίδες ξερές
χυμός πορτοκάλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
1 φακελάκι κουκουνάρι
Εκτέλεση:
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το καβουρντίζουμε, και όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα το βγάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ μαζί με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ζεστό νερό, έως ότου απορροφήσουν τα υγρά και φουσκώσουν. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το φινόκιο, το λάχανο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου