Υλικά:
1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
2 λεμόνια
Αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κ.σ. βούτυρο
1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Στίβουμε τα λεμόνια και βάζουμε στις 2 λεμονόκουπες αλατοπίπερο και τρίβουμε με αυτές το κοτόπουλο.
Κόβουμε το σκορδάκι σε κομμάτια, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο και χώνουμε μέσα το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του ενός λεμονιού, το κρασί και τη μουστάρδα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40' οπότε κι έχει πιει σχεδόν όλα τα υγρά του.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού που μας έχει περισσέψει.
Συνήθως το συνοδεύω με ρυζάκι το οποίο περιχύνω με τη σαλτσούλα που έχει μείνει.
Λίγα μυστικά ακόμα: Για διατροφή ασφαλή ως προς τη γλουτένη, ελέγξτε τη μουστάρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου