Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΦΟΥΡΝΟΥ


Φωτό

Υλικά:
Σάλτσα Μπολονέζ
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρώτο ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
για το Γκρατινάρισμα
300 gr. κρέμα γάλακτος
200 gr. τυρί γκούντα τριμμένο
150 gr. παρμεζάνα τριμμένη
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Σάλτσα Μπολονέζ
Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι
και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τον κιμά,  ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας κάθε σβόλο που δημιουργείται, έτσι ώστε να γίνει ο κιμάς  «σπυρωτός»  και το σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την ζάχαρη, τα μυρωδικά,  αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το ρεγκάτο, το γκούντα και την παρμεζάνα με την κρέμα,  προσθέτουμε πιπέρι. Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη κάνουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και πάλι κιμά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών πασπαλίζουμε με το γκούντα και με γαλέτα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου