υλικά
6 χοιρινά σνίτσελ
4 αυγά
250 gr. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
για την σάλτσα
400 gr. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
500 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο με την μαργαρίνη.
Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά.
Ζητάμε από τον χασάπη χοιρινά σνίτσελ και επίσης να το περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να «σπάσει» τις ίνες …έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι,σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ.
Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό.
Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο.τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να «κολλήσει».
Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
Βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ,μέχρι να χρυσίσουν.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βουτυράκι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Περιχύνουμε το κάθε σνίτσελ με σάλτσα βενετσιάνα και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου