Για 5 άτομα
Υλικά:
½ φλιτζάνι ρύζι
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
3 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
5 κλωναράκια μαϊντανό
Βούτυρο
4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά σε 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να κρυώνει. Προσθέτουμε το κιμά , το κρεμμύδι , το αλάτι , το αυγό (ελαφρά χτυπημένο) , μαϊντανό ψιλοκομμένο , και το πιπέρι. Πλάθουμε το μείγμα σε γιουβαρλάκια.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ½ φλιτζάνι βούτυρο και τα σοτάρουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 40 λεπτά. Δένουμε τον ζωμό με αυγολέμονο από 2 αυγά , και χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου