Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:

Για την κρέμα:
2 1/2 φλιτζ. γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
2 κουταλιές κορν-φλάουερ
2 κουταλιές Βιτάμ
100 γραμ. σοκολάτα λιωμένη
1 βανίλια

Για το παντεσπάνι:
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα ζεστό
3 αβγά
40 γραμ. κακάο
1 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ
1 βανίλια
2 κουταλιές βιτάμ για το άλειμμα

Για το γλάσο σοκολάτας:
1/2 κιλό κουβερτούρα
1 φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές Βιτάμ

Για το γαρνίρισμα:
100 γραμ. φράουλες
Σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 170οC.
Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια και το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα αλειμμένη με το Βιτάμ και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Κατόπιν βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε τρεις ίσες σε πάχος φέτες.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν-φλάουερ, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε, με ένα αναδευτήρι, τους κρόκους των αβγών μαζί με 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα και κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αλευριού. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις ζεσταθεί, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα δέσει και γίνει κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν-μαρί, το Βιτάμ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Φορμάρουμε το γλυκό, βάζοντας σε μια ορθογώνια πιατέλα τη μία φέτα από το παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω λίγη κρέμα.
Στη συνέχεια στρώνουμε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι και απλώνουμε ακόμα μια στρώση κρέμα. Κάνουμε το ίδιο για την τρίτη φέτα από το παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Ετοιμάζουμε το γλάσο της σοκολάτας, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με το γάλα, το Βιτάμ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές μείγμα. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αφού έχει κρυώσει καλά το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και τα περιχύνουμε με το γλάσο, προσέχοντας να καλυφθεί παντού. Γαρνίρουμε το κάθε κομμάτι πάστας με μια φράουλα και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό ολόκληρο σαν τούρτα.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου