Υλικά:
200 gr. μαργαρίνη
125 gr. ζάχαρη
400 gr. άλεύρι φαρίνα
3 πορτοκάλια
250 ml. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
30 gr. λικέρ κουαντρό
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Γλάσο
¼ χυμό πορτοκαλιού
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
1 σταγόνα εσάνς πορτοκαλιού
Αλεύρι
Μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Αφήνουμε την μαργαρίνη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη για 3′ λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, την πορτοκαλάδα,
την βανίλια, το ξύσμα και το κουαντρό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το αλάτι, το baking powder και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα.
Καλύπτουμε καλά μια φόρμα με μαργαρίνη και την αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και την κουνάμε ελαφρά.
Ψήνουμε το κέικ στους 180°C Κελσίου για 50′ λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί με βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ,
αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε τα όλα υλικά του γλάσου να χτυπηθούν στο μίξερ για 3′ λεπτά.
Περιχύνουμε το κέικ, αφήνουμε 30′ λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου