Υλικά:
1 κιλό ρώγες μαύρου σταφυλιού
500 gr. ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι νερό
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ρώγες πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και κάνουμε εναλλάξ στρώσεις τις ρώγες με την ζάχαρη.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, έτσι τα σταφύλια θα «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και θα υγροποιηθεί η ζάχαρη.
δέσιμο γλυκού
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό και προσθέτουμε το νερό.
Βράζουμε το γλυκό, χωρίς να το ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε άν χρειαστεί.
Σιγοβράζουμε το γλυκό για τουλάχιστον 40′ λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε σε κανονική φωτιά το γλυκό για 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά, δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε.
Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
Αυτό το κάνουμε για να μείνει το σταφύλι στρογγυλό και να μήν ζαχαρώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου